Côte du Danube Viognier

Côte du Danube Viognier

Côte du Danube Viognier

€ 8,95
Omschrijving

Over de wijn

Volgens de Engelse wijnschrijver Oz Clarke komen de mooiste Viognier’s  van wijnmaker Burgozone uit Bulgarije. En gelijk heeft ie! Dit is een mooi glas voor een super prijs! De Viognier is gerijpt op zijn lie voor nog meer romigheid en complexiteit. Hij leidt met frisse aroma's van citrus, jasmijn, witte perzik en ananas in de neus en mond samen met zijn romige structuur tot grote tevredenheid.

Beste Viognier uit Bulgarije. Citrus, jasmijn, witte perzik. Lekker romig.

Spijs en moment

Gekoeld aan het zwembad, waarbij langzaam de hapjes langskomen: Meloen met ham, Ottolenghi's Burrata met gegrilde druiven, ganzenpaté. 

Burgozone

Voor velen niet bekend maar Bulgarije heeft een eeuwenlange wijntraditie.  Al voor de val van het ijzeren gordijn was het, het eerste Oostblokland dat zijn wijnindustrie afstemde op de markt in Noordwest-Europa.  Al in de jaren '60 werden wijngaarden met 'internationale' druivenrassen aangeplant. Château Burgozone zelf is gelegen in het Noorden van Bulgarije op 150 kilometer van de hoofdstad Sofia. De wijngaarden (100 ha) zijn aangeplant op de steile Zuidhellingen van de Donau rivier. Dit geeft een uniek microklimaat.

Château Burgozone is een zeer jong wijnhuis dat gelijk hoog inzet. Kosten nog moeite werden gespaard bij de realisatie van de indrukwekkende wijnkelders en de aanplant van de wijngaarden. Burgozone is ook de eerste en enige Bulgaarse witte wijnproducent die 91 punten heeft gekregen van Wine Enthusiast, naast de verschillende 90 punten die ze voor hun andere wijnen hebben ontvangen. Daarnaast zijn ze zeer productief en succesvol met de vrij nieuwe Marselan druif die een kruising van de Cabernet Sauvignon druif en de Grenache is. De stijl van de wijnen wordt volgens Château Burgozone zelf gekenmerkt door de 3F's - Fris, Fruitig en Fijn. Nazdrave ! 

Specificaties
KleurWit
TypeStil
DruivenrasViognier
LandBulgarije
streekIGP Danube Plain
AppellatieIGP Danube Plain
Oogstjaar2022
AfsluitingSchroefdop
  SmaaktypeVerfijnd
Inhoud0.75
Serveertemperatuur8 tot 10 graden
AssemblageViognier
Alcohol percentage14
EAN doos3800222241079
EAN fles3800222241062
Gerelateerde producten