Bourgogne →

Bourgogne

Wijnen gemaakt van de Chardonnay en de Pinot Noir druif, ook worden er beperkt andere druivensoorten gebruikt, maar de twee genoemde druivensoorten zijn de belangrijkste. 

De Bourgogne is het wijngebied met de duurste wijnen ter wereld, Domaine de la Romanee-Conti. Deze wijn verkopen wij niet, wel hebben wij andere prachtige Bourgogne wijnen, die betaalbaar zijn. De beste Bourgogne wijnen vind je hier, onze wijnexperts hebben de mooiste witte en rode Bourgogne geselecteerd. Geniet van deze mooie wijnen bij een diner of gewoon zo.

Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina

Witte Bourgogne wijnen zijn onder andere Meursault, Chablis, Montagny, Pouilly Fuisse, etcetera. Ook zijn er gewone witte Bourgogne wijnen van de Chardonnay druif, genaamd Bourgogne Chardonnay, deze wijnen mogen uit het hele Bourgogne gebied komen. 

Rode Bourgogne wijnen worden gemaakt van de Pinot Noir druif en af en toe van de Gamay druif, de regels voor de druivensoorten die gebruikt worden in de Bourgogne zijn heel strikt. Daardoor is de keuze zeer beperkt voor de wijnboer. Op deze manier wordt er wel een traditie in stand gehouden en daar zijn ze heel goed in in de Bourgogne. Rode Bourgogne wijnen kunnen heel licht zijn tot heel zwaar, bijvoorbeeld Richebourg. Ook zijn er fruitige Bourgogne wijnen, deze wijn is van de Gamay druif en komt vaak uit de Beaujolais. Ook heb je de Cru`s van de Beaujolais, bijvoorbeeld de Fleurie. In het Bourgogne gebied gaat het om de wijnboer, zijn werkwijze en hoe goed de grond is waar de druiven verbouwt worden. 

Bourgogne wijnen zijn het ontdekken waard en zeker de moeite waard om je er verder in te verdiepen, enige kennis maakt de keuze gemakkelijker. Bourgogne informatie