UKAN

UKAN

UKAN

€ 44,95
Beperkt aantal flessen beschikbaar van deze top Rioja. Een meesterlijke wijn van geweldige wijnmakers uit de Rioja Alavesa.
Omschrijving

Over de wijn 

Een nieuwe ster, waar wij al fan van zijn, een nieuwe top wijn uit de Rioja. Een unieke wijn met een hele kleine productie. Een geweldige rode Rioja die je een keer geproefd wilt hebben.

UKAN is het icoon van de wijnmakerij. Het resultaat van een nauwgezet selectieproces van de beste wijngaarden, de beste druiven en de beste eikenvaten om de perfecte kwaliteit te verkrijgen. Een elegante en verfijnde wijn die de meest exquise fijnproevers zal plezieren.

Wijnbouw en oogst van alle UKAN wijnen

⁃ Ecologische wijnbouw

⁃ Met de hand geoogst in manden van 15 kg

⁃ Twee druivenkeuzetafels (trossen & druiven)

⁃ Vinificatie van wijngaarden, afzonderlijk in kleine eiken en betonnen vaten.

⁃ Traditionele techniek uit Rioja Alavesa.

UKAN 2018

De eerste jaargang van UKAN  werd gekenmerkt door de regen, die viel gedurende het jaar.

Het regende vooral in september, toen de druiven bijna volledig rijp waren, waardoor de oogst werd uitgesteld tot oktober. Na de gisting in open eikenhouten vaten en lagering gedurende zeventien maanden op eikenhouten vaten wordt in mei 2020 de wijn gebotteld. De wijn mag met trots de naam Ukan dragen. Een elegante en evenwichtige wijn, die de frisheid van het jaar waarin die geboren werd met zich meedraagt.

Spijs en moment

Deze wijn drink je gewoon zo, deze wijn heeft niets nodig, maar deze wijn kan wel veel hebben. Geniet gerust van deze fles rode Rioja met een lekker hapje erbij. Persoonlijk drink ik deze wijn gewoon zo met vrienden of familie later op de avond.

Youtube filmpje over Ukan

Specificaties
KleurRood
TypeStil
DruivenrasTempranillo
LandSpanje
streekRioja
AppellatieRioja Alavesa
Oogstjaar2018
AfsluitingKurk
  SmaaktypeVerfijnd, Krachtig
Inhoud0.75
Serveertemperatuur16 tot 18 graden
AssemblageTempranillo
Alcohol percentage13.5
EAN doos18437021223016
EAN fles8437021223019
Gerelateerde producten