Côte du Danube Pinot Noir

Côte du Danube Pinot Noir

Côte du Danube Pinot Noir

€ 8,95
Omschrijving

Over de wijn

De Pinot Noir doet het ook heel prima in nieuwkomer Bulgarije. In de wijngaarden op de 43e breedtegraad wordt de Pinot Noir prima rijp met mooi behoud van zijn zuren. Deze klassieke druif komt helemaal tot zijn recht hier.  Robijnrood van kleur en wat baksteenkleurige tinten. Intens en langdurig aroma van rode Hollandse kers, wat rokerig, donkerchocolade en vanille. Kersen, framboos en pruim komt duidelijk in de smaak naar voren. Zeer goede lengte en afdronk met aroma's van rook en vanille. Mooi rijpe Pinot. Kers, smoky en vanille. Veel lengte

Spijs en moment

Super voor bij een salade met gerookte eendenborst en frambozendressing. Mag ook bij de gebraden kip op zondag.

Burgozone

Voor velen niet bekend maar Bulgarije heeft een eeuwenlange wijntraditie.  Al voor de val van het ijzeren gordijn was het, het eerste Oostblokland dat zijn wijnindustrie afstemde op de markt in Noordwest-Europa.  Al in de jaren '60 werden wijngaarden met 'internationale' druivenrassen aangeplant. Château Burgozone zelf is gelegen in het Noorden van Bulgarije op 150 kilometer van de hoofdstad Sofia. De wijngaarden (100 ha) zijn aangeplant op de steile Zuidhellingen van de Donau rivier. Dit geeft een uniek microklimaat.

Château Burgozone is een zeer jong wijnhuis dat gelijk hoog inzet. Kosten nog moeite werden gespaard bij de realisatie van de indrukwekkende wijnkelders en de aanplant van de wijngaarden. Burgozone is ook de eerste en enige Bulgaarse witte wijnproducent die 91 punten heeft gekregen van Wine Enthusiast, naast de verschillende 90 punten die ze voor hun andere wijnen hebben ontvangen. Daarnaast zijn ze zeer productief en succesvol met de vrij nieuwe Marselan druif die een kruising van de Cabernet Sauvignon druif en de Grenache is. De stijl van de wijnen wordt volgens Château Burgozone zelf gekenmerkt door de 3F's - Fris, Fruitig en Fijn. Nazdrave ! 

Specificaties
KleurRood
TypeStil
DruivenrasPinot Noir
LandBulgarije
streekIGP Danube Plain
AppellatieIGP Danube Plain
Oogstjaar2021
AfsluitingSchroefdop
  SmaaktypeVerfijnd
Inhoud0.75
Serveertemperatuur14 tot 16 graden
AssemblagePinot Noir
Alcohol percentage14.5
EAN doos3800222241208
EAN fles3800222241192