Meer wijnen

Wat is wijn ?

Wijn is een alcoholische drank die ontstaat door het vergisten van het sap van druiven. Het volledige proces van wijnbereiding noemt men vinificatie. Er zijn verschillende wijnen: rode wijn, witte wijn, rosé, mousserende wijn, zoals champagne en versterkte wijn, zoals Port

Wijn bestaat uit water, suikers, alcohol, zuren, vooral in rode wijn zit ook resveratrol, quercetine, tannine, dit ligt er ook aan hoe de wijnmaker technisch te werk gaat. In mousserende wijnen zit koolzuurgas, toegevoegd of ontstaan tijdens het maakproces van de mousserende wijn, zoals bijvoorbeeld bij Champagne. In wijn zit vaak sulfiet om de wijn houdbaar te maken (tijdens de wijnbereiding vaak in hele kleine hoeveelheid in de vorm van zwavel toegevoegd), Er zijn tegenwoordig steeds meer wijnen zonder sulfiet. NSA wijnen bevatten geen sulfiet. Ook alcoholvrije wijn wordt steeds beter, in de categorie: Alcoholvrije wijnen vind je de beste wijnen zonder alcohol.

Regels voor wijnen zijn per wijnland verschillend. Veel wijnbouwlanden in de wereld classificeren hun wijn middels wetgeving. Hiermee worden een aantal minimumeisen en de herkomst vastgelegd. Ook kunnen er per gebied verplichte druivensoorten in de wijn zitten, andere wijngebieden zijn veel losser en laten het mengen van verschillende wijnen bijvoorbeeld toe. Veel wijnboeren proberen nieuwe methodes uit of kopiëren deze uit andere wijngebieden, vaak nadat ze een stage hebben gelopen bij andere wijnboeren in andere wijnlanden. Fanster verkoopt wijn uit alle wijnlanden en van alle druivensoorten, Fanster heeft alleen wijn, maar wel veel meer wijnen

Klik op het wijngebied of op het type wijn van je keuze:

Nieuw in ons assortiment, nieuwe wijnen om te ontdekken uit de oude en nieuwe wijnwereld.

Biologische wijnen, alleen de beste biologische wijn, vind je hier. Biologische wijnen in verschillende prijsklasse.

Wijn zonder sulfiet koop je ook in onze wijnwinkel, ruime keuze in deze wijnen waar totaal geen sulfiet gebruikt is.

Bourgogne wijnen, echte Franse wijnen van een hoog niveau van de Pinot Noir, Gamay en Chardonnay druivensoorten.

Bordeaux wijnen, witte, rosé of rode wijn uit het Bordeaux gebied vind je hier, een absolute top selectie.

Champagne, alle top Champagnes die wij verkopen in onze wijnwinkel vind je hier.

Rioja wijnen, van de voordeligste tot de duurste Rioja`s verkopen wij in onze online wijnwinkel

Limited wijnen, Limited editions, dit zijn onze bezondere wijnen waar maar een kleine productie van is, kijk hier eens rond voor bijzondere wijnen.

Wijnen van Armenië tot en met Zuid-Afrika 

Hier vind je meer wijnen uit bepaalde wijngebieden of bepaalde types wijn. Vind hier gemakkelijk wijnen die onze wijnexpert selecteerden uit de duizende wijnen die wereldwijd verkrijgbaar zijn. Gemakkelijk een wijn uit een top gebied vinden kan snel en eenvoudig via bovenstaande links. Wijnen van de beste kwaliteit en in diverse prijsklassen. Fanster verkoopt wijn vanaf 3,95 tot honderden euro`s per fles. Bestel gewoon eens een paar verschillende wijnen om te proeven of bestel een doos wijn die je lekker vindt. Ons assortiment is groot en blijft groeien, wij willen wijn verkopen uit allle wijnlanden en van alle druivensoorten. Wijnen van kleine wijnboeren tot en met de grote coöperaties hebben wij in het assortiment, mocht je een wijn of wijntype missen, dan horen we het graag en gaan wij op zoek. Kom regelmatig terug voor nieuwe wijnen van verrassende druivensoorten of uit verrassende wijngebieden.