Côte du Danube Chardonnay

Côte du Danube Chardonnay

Côte du Danube Chardonnay

€ 8,95
Omschrijving

Over de wijn

Een echte Côte du Danabu! Wijngaarden langs de Donau dus uit runner up Bulgarije. Ondertussen  wel mooi biologisch, uitstekend wijngaardmanagement, hypermoderne kelder en geen last van de remmende voorsprong hier van het aloude communisme. De Chardonnay met een super prijs-kwaliteit heeft een citroengele kleur. Heerlijke intense en een aanhoudend aroma van steen- en tropisch fruit als ananas in geur en smaak.

“New kid on the block “ Bulgarije verrast. Vrolijke Chardonnay. Tropisch fruit, verfrissend.

Spijs en moment

Zeer frisse aangename afdronk. Prima voor het aperitief maar ook lekker bij Waldorf salade. Mag ook bij de Pizza Hawaï. 

Burgozone

Voor velen niet bekend maar Bulgarije heeft een eeuwenlange wijntraditie.  Al voor de val van het ijzeren gordijn was het, het eerste Oostblokland dat zijn wijnindustrie afstemde op de markt in Noordwest-Europa.  Al in de jaren '60 werden wijngaarden met 'internationale' druivenrassen aangeplant. Château Burgozone zelf is gelegen in het Noorden van Bulgarije op 150 kilometer van de hoofdstad Sofia. De wijngaarden (100 ha) zijn aangeplant op de steile Zuidhellingen van de Donau rivier. Dit geeft een uniek microklimaat.

Château Burgozone is een zeer jong wijnhuis dat gelijk hoog inzet. Kosten nog moeite werden gespaard bij de realisatie van de indrukwekkende wijnkelders en de aanplant van de wijngaarden. Burgozone is ook de eerste en enige Bulgaarse witte wijnproducent die 91 punten heeft gekregen van Wine Enthusiast, naast de verschillende 90 punten die ze voor hun andere wijnen hebben ontvangen. Daarnaast zijn ze zeer productief en succesvol met de vrij nieuwe Marselan druif die een kruising van de Cabernet Sauvignon druif en de Grenache is. De stijl van de wijnen wordt volgens Château Burgozone zelf gekenmerkt door de 3F's - Fris, Fruitig en Fijn. Nazdrave ! 

Specificaties
KleurWit
TypeStil
DruivenrasChardonnay
LandBulgarije
streekIGP Danube Plain
AppellatieIGP Danube Plain
Oogstjaar2020
AfsluitingSchroefdop
  SmaaktypeVerkwikkend
Inhoud0.75
Serveertemperatuur8 tot 10 graden
AssemblageChardonnay
EAN doos3800222241208
EAN fles3800222241192
Gerelateerde producten