Reserve de Comtesse 2016

Reserve de Comtesse 2016

Reserve de Comtesse 2016

€ 69,95
Tweede wijn van Chateau Pichon Lalande Comtesse en weelderige rode wijn van topniveau
Omschrijving

Over de wijn

Réserve de la Comtesse is de tweede wijn van Château Pichon-Longueville Comtesse de Lalande. Réserve de la Comtesse 2016 heeft een geweldige smaak, balans en textuur. Deze Pauillac is uit een uitstekende jaar, de wijn is rijk en is aromatisch, complexiteit, fris en kruidig.

Gemaakt met 54% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 5% Petit Verdot en 4% Cabernet Franc van de wijngaarden in Paulliac van grindbodems met klei, zandsteen en kalksteen met een ijzerhoudende laag.

Chateau Pichon Longueville Comtesse

Chateau Pichon Longueville en Chateau Pichon Longueville Comtesse de Lalande waren oorspronkelijk een groot landgoed. Toen baron Joseph de Pichon Longueville in 1850 stierf, werd zijn eigendom verdeeld tussen zijn twee zonen, Raoul en Virginie. Uiteindelijk besloot de familie in 2007 om het te verkopen aan een ander familiebedrijf, het Louis Roederer Champagnehuis. De wijnen van Chateau Pichon Longueville Comtesse de Lalande zijn niet zo krachtig en tanninerijk als andere uit Pauillac, vanwege het hoge aandeel Merlot druiven in hun prachtige wijnen.

 

Specificaties
KleurRood
TypeStil
LandFrankrijk
streekBordeaux
AppellatiePaulliac
Oogstjaar2016
AfsluitingKurk
  SmaaktypeKrachtig
Inhoud0.75
Serveertemperatuur16 tot 18 graden
Assemblage54% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 5% Petit Verdot en 4% Cabernet Franc