Kopke Porto 10 Years Old Tawny

Kopke Porto 10 Years Old Tawny

Kopke Porto 10 Years Old Tawny

€ 29,95
Mooie op hout ontwikkelde port. De wijn in deze Port is minimaal 10 jaar oud, vaak zelfs ouder. Een abolute aanrader.
Omschrijving

Over de wijn 

Mooi bruin-tawny van kleur en eikenhout gerijpt. Elegant en complexe geur met aroma’s van specerijen, duidelijke tonen van gedroogd fruit en honing. Zacht en rond, met ook in de smaak gedroogd fruit gevolgd door een mooie afdronk.
 
Spijs & moment
 
Erg lekker bij: oude kaas en pâtés, gedroogd fruit, foie gras met aubergine en noten, karamel brownies, notenbrood met geitenkaas, chocolade cake

Extra informatie Kopke Port

10 jaar oude port moet minimaal 10 jaar oude wijnen bevatten, oudere wijnen mogen ook gebruikt worden. Om de blend te maken gebruiken de porthuizen vaak verschillnde jaargangen van hun wijnen om de kwaliteit op hetzelfde niveau te houden ieder jaar. Vandaar dat het niet een wijn is van één jaar. Een Late Bottled Vintage Port of een Vintage port is een Port van druiven uit één oogstjaar met een rijping op fust van minimaal 4 en maximaal 6 jaar. In vergelijking met de Vintage port wordt een L.B.V. gefilterd voor deze op de fles gaat en daarom heeft de ‘gewone’ L.B.V. niet heel veel voordeel van rijping op de fles, dit geldt ook voor portwijnen met een leeftijdsaanduiding van 10 , 20.30 jaar oud. Van deze Port kun je nu al lekker genieten.
 
Specificaties
KleurRood
TypeVersterkt
LandPortugal
streekDouro
AppellatieDouro
OogstjaarN.V.T.
AfsluitingKurk
  SmaaktypeVerfijnd
Inhoud0.75
Serveertemperatuur12 tot 15 graden
AssemblageTinta Francisca, Tinta Carvalha, Tinta Roriz, Touriga Francesa en Tinto Cão
Alcohol percentage20
EAN doos15601194700077
EAN fles05601194700070