Seda de oro Rioja reserva

Seda de oro Rioja reserva

Seda de oro Rioja reserva

€ 129,95
Omschrijving

Over de wijn

2400 flessen zijn er gemaakt van deze wijn, die de geschiedenis ingaat als de beste Tempranillo wijn van de wereld.

Deze geweldige wijn is zeer beperkt te verkrijgen. Gemaakt van de Tempranillo duif van eeuwenoude wijngaarden aangeplant in Elciego, rond 1920.

Kalkhoudende klei, veldselectie van trossen, handmatige oogst, spontane gisting in franse eiken kuipen en opvoeden op houtenvaten voor 24 maanden en daarna nog 18 maanden op fles laten rusten, zorgt dat je de beste Tempranillo  wijn maakt ter wereld.

Zeer hoge concentratie en een kersenrode kleur. Diep en intens fruit zwart, braambes, bosbes, pruim. Minerale persoonlijkheid met balsamico noten, lichte houttonen, een dunne laag met bloemen geuren en cacao en kruiden smaken. Rioja met fijne tannines en een bijzonder gepolijste wijn door de rust die de wijn gekregen heeft. Ruim en elegant met een groot volume, die uitzet aan het einde van de mond en een echo achterlatend, door de geweldig lange afdronk.

Onvergetelijke wijn 

Spijs & moment

Een Rioja Reserva combineer je klassiek met een lamsbout uit de oven. Vers gekruid. Liever iets anders? Denk dan aan ander gegrild vlees, een runder- of wildstoofschotel met paddenstoelen, gevogelte, zoals fazant.

Rioja 

Specificaties
KleurRood
TypeStil
DruivenrasTempranillo
LandSpanje
streekRioja
AppellatieRioja Reserva
Oogstjaar2016
AfsluitingKurk
  SmaaktypeKrachtig
Inhoud0.75
Serveertemperatuur16 tot 18 graden
AssemblageTempranillo
Alcohol percentage14
EAN fles8437001139828