Port→

Port 

Hier vind je alle Port met uitzondering van de Vintage Port, die verdient zijn eigen categorie. Ruby Port of een LBV Port vind je hier wel, net als een 10 jaar oude Port of een tawny Port.

Bestel je Port online en geniet van een glaasje port voor het eten of bij het dessert.

Van hoog naar laag sorteren

Producten 25-36 van 40

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 25-36 van 40

Pagina
per pagina

Ruby en Tawny Port

Port is er in vele uitvoeringen, maar duidelijk te onderscheiden in twee soorten, Port met (veel) houtlagering en Port met heel weinig houtlagering. Ruby Port en Vintage Port zijn Port soorten met weinig houtlagering. Ruby Port is daardoor heel fruitig van smaak, Vintage Port krijgt 2 jaar houtlagering mee, waardoor er veel fruit blijft in de geur en smaak. Tawny, Colheita en 10 of 20 jaar oude Port krijgt veel langer de tijd om te rijpen op houten vaten, hierdoor ontwikkelt de Port zich met smaken en geuren als, (wal)noten, pruimen, vijgen, koffie, etcetera. dit alles afhankelijk van de wijnboer, de druiven en druivensoorten, soorten vaten, etcetera. Welke Port je ook koopt, de Porthuizen hebben hun best gedaan om het beste ervan te maken, want ook het weer en de natuur hebben invloed op het eindproduct. Ruby Port is lekker om zo te drinken en een Tawny Port, bijvoorbeeld een 10 jaar oude Port, is heerlijk bij een kaasplankje.

Vintage character 

Vintage Character mag dan niet meer als naam op een fles Port staan, omdat dat wettelijk niet meer is toegestaan. Er zijn natuurlijk nog steeds van dit soort types Port, top Port uit verschillende jaren samengevoegd door de beste wijnmakers. Vintage Character Port was altijd mijn favoriete Port soort, betaalbaar en geweldig geconcentreerd. Klik hier voor zo`n Port. Vintage Character Port haalt het misschien niet bij de echte Vintage Port, maar kost ook een stuk minder. Nu is er geen algemene naam meer voor dit soort Ports, wijnmakers en Porthuizen geven het hun eigen namen in plaats van Vintage Character