Coteaux Champenois Bouzy Rouge

Coteaux Champenois Bouzy Rouge

Coteaux Champenois Bouzy Rouge

€ 37,95
Rode wijn uit het Champagne gebied van een kleine wijnboer uit Bouzy, deze lichte rode wijn is fruitig van smaak en zeker vol en prettig, zeer beperkt verkrijgbaar.
Omschrijving

Over de wijn 

Rode wijn uit de Champagne van de Pinot Noir druif. 100 % Grand cru druiven worden hiervoor gebruikt, door de kleine wijnboer met uitsluitend wijngaarden in Bouzy. Deze lichte en toch volle rode wijn heeft heerlijk fruit in de neus en mond en is van de beste kwaliteit. Deze Bouzy Rouge wordt gemaakt door Maud Plener. Zacht, fruitg, rond en vol, kwaliteit, dat proef je.

Spijs en moment

Drink deze wijn zo, geniet van deze Bouzy Rouge, een unieke en bijzondere wijn, die de aandacht verdiend

Bouzy Rouge 

Deze rode wijn wordt hoofdzakelijk gebruikt om Rosé Champagne te maken, Jean Plener doet 13 % van deze rode wijn in hun rosé voor de smaak en kleur te krijgen die hoort bij Rosé Champagne. Zelden wordt deze wijn gebottled als een gewone stille rode wijn, vanwege dat de wijn nodig is voor de Rosé Champagne te maken. 2018 en 2019 zijn er 300 flessen gemaakt, 2020 waarschijnlijk helemaal geen. Wil je een keer een fles Bouzy Rouge proberen ? Wees er dan snel bij, want op is op.

Coteau Champenois (Bouzy Rouge) Jean Plener Fils

Specificaties
KleurRood
TypeStil
DruivenrasPinot Noir
LandFrankrijk
streekChampagne Coteaux Champenois
AppellatieCoteaux Champenois Bouzy Rouge
OogstjaarN.V.T.
AfsluitingKurk
  SmaaktypeFruitig , Verfijnd
Inhoud0.75
Serveertemperatuur16 tot 18 graden
AssemblagePinot Noir
Alcohol percentage12