Zuccardi Argentijnse wijn van een top wijnhuis

Zuccardi

Van origine Italiaans, maar inmiddels al een aantal generaties verder bestiert José Alberto Zuccardi dit familiebedrijf, naast biologische wijnen ook conventionele wijnen. Credo van de familie is kwaliteit!

De familie Zuccardi kwam aan het eind van de 19e eeuw vanuit Italië naar Argentinië. In de jaren ’50 startte Alberto V. Zuccardi, de vader van huidig directeur José Alberto Zuccardi, een irrigatiebedrijf; een goede keuze, omdat in Argentinië vrijwel geen land- en akkerbouw kan plaatsvinden zonder irrigatie. Om te bewijzen hoe goed het irrigatiebedrijf functioneerde, plantte Alberto in 1963 de eerste wijngaarden aan in Maipú. Tien jaar later kocht hij een nieuw wijngaardterrein ten oosten van Mendoza. Zijn zoon José Alberto heeft sinds 1985 de dagelijkse leiding over het wijnbedrijf. Onder diverse labels produceert Zuccardi wijnen van constante en hoge kwaliteit in het midden- en hogere segment. Hieronder behandelen we slechts enkele wijnen van Zuccardi, Wij verkopen alle wijnen van dit fantastische wijnhuis, mocht je er één missen bel of mail ons dan even.

Vele van de wijnen van Zuccardi hebben een hoog alcoholpercentage, dit komt natuurlijk door de zon die er altijd schijnt.

Fuzion wijnen

De druivensoorten Syrah, Malbec, Cabernet Sauvignon en de Chardonnay druif worden het meeste gebruikt voor de verschillende wijnen, de Tensión La Ribera is van de Chardonnay en Semillón druivensoort, ook de Torrontés druif wordt gebruikt door Zuccardi. Zo maakt Zuccardi vele verschillende wijnen van vele verschillende druivensoorten. Ook maken ze een prachtige rosé.

De Fuzion Alta Malbec wijnen zijn prachtig, lees de beschrijving van de wijnexpert maar eens:  Door de koele nachten op de hooggelegen wijngaarden behoudt deze Malbec zijn kleurintensiteit en zijn frisse aroma’s.  En dat zie je direct: Heel donkerpaars knalt die het glas uit. Ook in zijn geuren laat die zich niet onbetuigd. Wow! Wat een explosie van zwart fruit als cassis en bramen met op de achtergrond wat tijm en een hint van geroosterd vlees. Echt een fruitige Malbec bij uitstek. Zijde achtig in zijn afdronk. Op RVS en op lage temperatuur vergist. Daardoor een wijn ook om in de zomer lekker even in de koeling te zetten voor dat je hem serveert. Zomerrood !

Diep donkere Malbec van hooggelegen wijngaarden in Mendoza, Argentinië. Heerlijk frisse aroma’s van braam, bosbessen en cassis. Soepel en sappig.

Wat wil je dan nog meer ?

Zuccardi Valles wijnen

Torrontés, Malbec, Cabernet Sauvignon of Chardonnay zijn de druivensoorten die gebruikt worden voor de verschillende Valles wijnen, waarvan de eerste natuurlijk heel bijzonder is en zeker niet alledaags.

Torrontés is echt zo’n typische Argentijnse  druif die het op het terroir van Valle de Uco uitstekend doet. En Topproducent Zuccardi kopt hem er gelijk uitstekend in! Torrontés, een druif die zéér, maar dan ook zéér aromatisch is. Lijkt wat op Gewürztraminer maar dan veel frisser. In de geur veel tropisch fruit, Lychee, roos , jasmijn en oranjebloesem. Ook een fris basilicum toontje.. In de smaak zeker niet over de top! (waar zij Franse broertje wel eens last van kan hebben). Lekker sappig en heel specifieke zuurtjes met ook weer die terugkerende aroma’s

Zuccardi Mountain Vineyard is een van de paradepaardjes van Zuccardi

Zuccardi Mountain Vineyard Chardonnay

Inspirerend en innovatief, de familie Zuccardi creëert wijnen die het unieke klimaat van de Uco-vallei laten spreken. Elke batch druiven van de verschillende wijngaarden wordt afzonderlijk en op verschillende tijdstippen geoogst om een mooie balans in de definitieve wijn te bereiken. De Mountain Valley Chardonnay is een mooie uitgebalanceerde droge witte wijn met frisse perzik- en citrusaroma's. Levendig, fruitig, en speels. Mooie zuren door de grote afkoeling gedurende de nachten.

Al met al een interessant wijnhuis uit Argentinië waar je een leuke wijnproeverij van kan samenstellen. Verschillende druivensoorten of juist dezelfde druivensoorten van andere wijngaarden en dat allemaal van één wijnboer.

Zuccardi wijnen hebben een rijke geschiedenis en blijven inspireren, geniet van deze prachtige wijnen tijdens een wijnproeverij, een diner met goede vrienden, op een familiefeestje of welke gelegenheid dan ook.