Wijn zonder sulfiet, probeer de N.S.A wijnen !

NSA wijnen / N.S.A. wine

No Sulphur Added, NSA staat voor geen sulfiet gebruik in de wijngaarden en tijdens het maakproces. Tegenwoordig kunnen de beste wijnboeren wijn maken zonder sulfiet te gebruiken, dankzij nieuwe technieken is dat mogelijk.

Sommige mensen zijn allergisch voor sulfiet en krijgen daar bijvoorbeeld hoofdpijn of huiduitslag van.

De ontwikkeling van wijn maken zonder sulfiet gaat nu snel, ook omdat er telkens meer vraag naar is. Ook de vraag naar biologische wijnen ( organic wines ) wordt steeds groter. Heel veel wijnboeren werken biologisch en vermelden dit slechts klein op de achterkant van de fles, terwijl anderen het helemaal niet vermelden. De beste wijnboeren werken met natuurproducten en vinden het logisch om biologisch te werken.

Vind deze wijnen gemakkelijk op onze website in de zoekbalk typ je gewoon de volgende zoekwoorden in:

Bio, voor biologische wijnen

NSA,  voor wijn zonder sulfiet

De ontwikkelingen staan niet stil, naast alcoholvrije wijn, nu wijnen zonder sulfiet.

Klik hier voor een overzicht van: Wijnen zonder sulfiet

Dit zijn goede ontwikkelingen voor de “wijnindustrie”, vele wijnen komen gelukkig nog van kleine wijnboeren die unieke producten maken. Hieronder een voorbeeld daarvan.

Viñedos Emiliana is in 1986 opgericht en focust zich sinds zijn oprichting op het produceren van kwaliteitswijnen uit wijngaarden die eigendom zijn van het bedrijf. Het uitgangspunt van het bedrijf is: “De kwaliteit ontstaat in onze wijngaarden” en met dat in het achterhoofd wordt constant geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering. De wijngaarden liggen in de streken Maipu, Casablanca en Rapel, alle drie gerenommeerde Chileense wijnstreken. In 1998 werd een apart dochterbedrijf opgericht, Emiliana Orgánico, dat zich geheel toelegt op het produceren van biologische wijnen, onder toeziend oog van Alvaro Espinoza.

Deze wijn zonder sulfiet verkopen wij van deze wijnboeren :

Nieuwe wijn uit de Bordeaux zonder sulfiet, een prachtige fruitige Bordeaux wijn van de Merlot druif, zacht rond, geweldig en zonder sulfiet. Probeer deze wijn eens, als je wel of geen sulfiet kan verdragen, deze wijn is een aanrader voor iedereen.

Authentique Rouge Chateau Les Bertrands, Blaye Cotes de Bordeaux

Andere wijnen zijn bevoorbeeld:

BIO Salvaje Syrah/Rousanne N.S.A. 

Ook een Nederlandse wijn zonder sulfiet hebben wij in ons assortiment

BIO Colonjes Novatura N.S.A. Witte wijn uit Groesbeek Nederland

Nu is er eindelijk een 100% natuurlijke sulfietvervanger die alle eigenschappen van sulfiet in zich heeft, maar de wijn echt natuurlijk maakt zonder die vervelende allergische reacties. Estaan. Een echte revolutie in de wijnwereld. Als eerste bedrijf in Nederland heeft Colonjes nu een vergunning om wijn op de markt te brengen dat Estaan bevat.

Biologische wijn BIO Colonjes Novatura N.S.A.(NSA wine)

Fanster blijft het assortiment met biologische wijnen en N.S.A. wijnen uitbreiden, dus kijk regelmatig op onze website voor nieuwe verantwoorde producten.

WWW.FANSTER.NL

Online wijnwinkel en wijnimporteur