Duitse wijnboeren maken tegenwoordig mooie kleinschalige, kwaliteitswijnen.

Duitse wijnboeren maken tegenwoordig mooie kleinschalige, kwaliteitswijnen.

Vroeger had je goedkope, duitse, witte wijn met een restzoetje. Dat maken ze gelukkig nog steeds,want ook daar is een markt voor. Vele Duitse wijnboeren zijn overgestapt naar moderne methodes en wijnen, droge wijnen van andere druivensoorten of toch de klassieke Duitse druiven, maar dan ook droog.

Houtlagering en vergisting op hout gebruiken ze zeer regelmatig, er is een wijnboer die daar de oude vaten van Domaine Romanee-Conti voor gebruikt, de wijnen van dit wijnhuis uit de Bourgogne behoren tot de duurste wijnen ter wereld.

Er zijn vele Duitse wijnboeren die een eigenstijl ontwikkelen met een kleine productie van kwalitatief hoge wijnen. Wat mij altijd opvalt zijn de rijke geuren en smaken die deze wijnen bezitten. Het smaakt naar meer, zeggen wij hier dan. Dat is dan gelijk het probleem, aangezien de productie klein is moeten we op de volgende oogst wachten voor meer flessen.

Grote winkelketens kunnen deze wijnen nooit aanbieden , aangezien de productie aantallen gewoon te klein zijn. Voor dit soort wijnen kunt u bij ons of bij de wijnboer zelf terecht, wees er snel bij, want op is op.

Een van de Duitse wijnboeren die het erg goed doet is Eymann, ze werken volledig biologisch in de wijngaarden. Eymann uit Pfalz maakt de topwijn "Menage a Trois" 

Een geelgoude wijn met een weeldierige neus met aardse houttonen, de smaak is mondvullend, rijk, vettig en zacht, een absolute topper. 

Gemaakt van de Chardonnay, Weissburgunder en Grauburgunder. Alle druiven worden met de hand geplukt, gesorteerd en vergist op houtenvaten. Weingut Eymann maakte 6480 flessen en 60 magnums van deze wijn in 2018, wees er snel bij anders mist u deze kans.