Hoeveel kost een goede fles wijn ?

Hoeveel kost een goede fles wijn ?

In iedere prijscategorie heb je goede en slechte wijnen, belangrijk is wat is je smaak.

Hou je van zacht en soepel of van een tannine rijke krachtpatser ?

Hou er rekening mee dat er een basisbedrag is voor een fles, etiket, transport, accijnzen en andere belastingen. Een goedkope wijn moet, dus wel massaproductie zijn, wil je dat niet ?

Kies dan een iets duurdere fles. Tussen de 8 en 16 euro vind je geweldige wijnen, waar de wijnboer aandacht aan heeft besteed. Ook in de categorie 5 t/m 8 euro heb je wijnen die erg goed smaken, dit zijn meestal wijnen van wijncoöperaties.

In het segment boven de 16 euro vind je vaak de wijnen van de grotere namen, top wijngebieden en top wijnboeren. Ook vind je in deze prijsklasse de topwijnen van kleine wijnboeren van over de hele wereld , die een speciale cuvee hebben gemaakt. De prijzen van sommige wijnen lopen op van honderden tot zelfs wel duizenden euro`s per fles , maar dan ga je ook zeker voor de naam betalen.

De vraag is natuurlijk wat is je budget en wat is je smaak. Probeer daarbij de juiste wijn te vinden. Sommige mensen drinken altijd dezelfde wijn, andere wisselen liever af.

Wij verkopen alleen wijnen waar wij achterstaan, de wijn moet bij ons altijd voldoen aan een goede prijs/kwaliteit verhouding. Anders komt de wijn niet in ons assortiment.

De wijnkeuzehulp helpt u met kiezen van een wijn van uw smaak.